Minister Schippers vóór meer zorginnovatie

De minister vindt: “We moeten de kansen aangrijpen die de technologie biedt om de zorg te verbeteren.” Dat gaf mevr. Schippers aan bij de in ontvangst name van het boek Diagnose Zorginnovatie. In dit boek wordt beschreven hoe het delen van technologie kan leiden tot een versnelling van innovatieprocessen in de zorg. Ook wordt er een innovatieagenda besproken voor komende jaren. De belangrijkste doelstelling is dat patiënten die veel verschillende medicijnen gebruiken, dit altijd op een veilige manier moeten doen.

Nefarma vindt dit ook. Een van de belangrijkste speerpunten van Nefarma is het terug dringen van onnodige uitgaven. Ze geeft aan dat het bevorderen van de therapietrouw bovenaan staat. Dit zorgt ervoor dat de geneesmiddelen optimaal worden gebruikt en het voorkomt dat ze worden weggegooid. Hierbij is de medewerking van artsen en patiënten van cruciaal belang.

Vitaphone deelt deze mening al lange tijd. Ze heeft een oplossing die al in de praktijk gebruikt wordt: de PICO, het medicatie ondersteuningssysteem! PICO zorgt ervoor dat medicatie niet meer vergeten wordt en dat de gebruiker en de naasten en/of zorgprofessional worden ingelicht indien de medicatie niet op tijd uit de PICO wordt genomen. Het systeem zorgt zodoende voor een optimalisering van de therapietrouw.

Auteur: Indy Kavelaars
Bronnen: Zorgvisie & Nefarma

Advertisements
Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: