Reumapatiënt vindt apotheker dozenschuiver

Uit een onderzoek van het Reumafonds onder 900 leden blijkt dat apothekers nog veel moeten doen om uit te groeien tot een hulpverlener in plaats van een dozenschuiver.

Conclusies uit dit onderzoek zijn;

  • Nog geen kwart van de reumapatiënten (22 procent) is van mening dat de apotheker invloed heeft op de therapietrouw. Hier valt voor apothekers dus nog veel te halen. Apotheken hebben onder andere de taak om te ondersteunen bij het correct medicatie gebruik.
  • Het veranderen van merk en verpakkingen is een doorn in het oog van patiënten, vooral omdat zij zich afvragen of dit eventuele gevolgen kan hebben. Apothekers kunnen deze irritatie eenvoudig wegnemen door patiënten te informeren.
  • De wachttijden in de apotheek is de grootste ergernis, maar toch geeft het merendeel (51%) aan liever de medicijnen op te halen dan thuis geleverd te krijgen. Alleen als de reistijd te lang begint te worden, mogen de medicijnen thuisgestuurd worden.
  • Vooral in de openbare apotheek vinden patiënten dat zij een goede uitleg over de medicatie krijgen.
  • Patiënten stellen het op prijs als de apotheker een herinnering stuurt bij het (bijna) opraken van de medicijnen. Hoezo alleen bij het bijna opraken, vraag ik me dan af? Het is ook handig om elke keer herinnert te worden aan je medicijnen als je deze bent vergeten in te nemen! Ook vinden wij het belangrijk dat de juiste medicatie bij de juiste patiënt aankomt.

Graag willen wij de apothekers en de patiënten helpen door het medicijn gebruik te ondersteunen. Dit kan door middel van de PICO. Bekijk onze website en contacteer ons!

Auteur: Indy Kavelaars @ Vitaphone Netherlands

Bron: Skipr

Advertisements
Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: