Medicatie ondersteuning voor iedereen!

Een artikel in de laatste Zorgvisie/ICT suggereert dat medicatie ondersteuning een arbeidsbesparing oplevert van circa 10 minuten per cliënt per dag. Deze besparing komt naast de optimalisering van het therapie effect en het voorkomen van medicatiefouten.
De nadruk van onze uitvoering ligt op de zelfstandigheid van de gebruiker: deze kan zelf de medicatierollen installeren, zelf bepalen voor welke periode de medicatie wordt uitgenomen (en tóch nog een herinnering per sms ontvangen) en zelf bekijken hoe de therapietrouw zich ontwikkelt.

De PICO, want daar hebben we het over, valt onder de vergoeding Farmaceutische Telezorg. Deze vergoeding is mogelijk voor patiënten die binnen de extramurale AWBZ vallen. Ook Vitaphone merkt dat zorgorganisaties deze verbetering van de zorg maar moeizaam omarmen. Voor e-zorg innovaties geldt dat alle ketens in de zorg samenwerken. In deze samenwerking zou iedere speler een vergoeding moeten krijgen voor wat zij doen om het medicijngebruik veiliger te maken. En dat blijkt een typisch Nederlands probleem te zijn: we willen wel verbeteren, maar het mag niets kosten.

We hopen (en verwachten) een dramatische ommezwaai in dit beperkte denken!

Auteur: Indy Kavelaars @ Vitaphone Netherlands

Advertisements
Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: