Explosie zorgpremie 2015 – 20% stijging?

Er is een grote verschuiving van zorgkosten gaande. Het kabinet wil een groot deel van de AWBZ zorg onderbrengen bij de ziektekosten verzekeraars. Het andere deel van de AWBZ blijft alleen bestaan voor zorg instellingen, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen.

“Uit berekeningen van vakbeweging en werkgevers blijkt dat de premie voor iedereen in 2015 met bijna 20 procent stijgt, zo’n 200 euro per jaar. Tegelijk gaat het eigen risico omhoog naar ruim 400 euro. Werkgevers moeten bovendien 1,6 miljard euro aan extra zorgpremie gaan betalen voor hun werknemers.”

Het kabinet hoopt de komende jaren 5 miljard euro te bezuinigen op de verwachte groei kosten van de zorg. De totale kosten voor de zorgverzekering die iedereen moet afsluiten, stijgen met 4,85 miljard euro, concluderen vakbeweging en werkgevers uit een brief die het kabinet eind 2013 aan de Tweede Kamer stuurde.

Dit betekent dus geen besparing van 5 miljard maar gewoon een verschuiving, en hooguit een besparing van 150 miljoen. Als alle verwachtingen kloppen.

Auteur: Indy Kavelaars @ Vitaphone Netherlands

Bron: Volkskrant.nl

Advertisements
Tagged , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: